2011-09-06 18:26:59• hírek • Póti Orsolya

Sikeres volt az anyukák első találkozója

Újra kellemes környezetben, kötetlenül beszélgethettek az anyukák, miközben hasznos információkkal lettek gazdagabbak. Bándi Szidónia óvónőtől olyan kérdésekre kaptak választ, mint például hogyan kell felkészíteni gyermekünket az óvodakezdésre, miért jó ha vegyes csoportba íratjuk őket és miről ismerhető fel az, ha a gyermek már óvodaérett?

Közel három éve fogadja a szatmárnémeti baba-mama klub mindazokat a kisgyermekes anyukákat, akik szakemberek segítségével keresik a választ a terhességet, a szülést és a gyermeknevelést érintő legfontosabb kérdésekre. Mindamellett, hogy az anyukák szakemberektől kapnak tanácsokat és hasznos információkat, kötetlenül is elbeszélgethetnek más anyákkal az éppen felmerülő problémákról.

Szeptember 6-án újra találkoztak a klub tagjai, sőt új anyukák is érkeztek gyermekeikkel a találkozóra, melynek témája igen érdekes volt: a gyermek óvodai beszoktatásáról, az óvodakezdésről hallhattak előadást a résztvevők.

Bándi Szidónia óvónő és egyben klubtag mesélt tapasztalatairól, és készséggel felelt a résztvevők kérdéseire. Szerinte az óvodába való beíratást minden család meg kell hogy élje, hiszen fontos, hogy a gyerek hamar megszokja a közösséget. Természetesen ez nem mindig történik zökkenőmentesen. A gyermekek eleinte még el-elsírják magukat, de fontos, hogy ne érezzék sokáig azt a szorongást, ami a szülőben van.

Az óvónő praktikus tanáccsal is ellátta azokat a szülőket, akik még jócskán az óvodakezdés előtt állnak, és elmondta azt is, hogy miért érdemes vegyes csoportba (különböző korosztályú gyerekek csoportja) íratnunk a gyermeket. Mindemellett az óvodaválasztásról is szó esett; a következő alkalomra egy lista is készül a szatmári óvodákról, ami segítséget nyújthat a szülőknek.

A következő találkozóra, két hét múlva szeptember 20-án, 17 órától kerül sor, a már megszokott helyen a Wolfenbüttel utca 36. szám alatti Evangélikus Lutheránus parókián.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: